Fraud Blocker

Stiftelse, är det rätt för er?

“Stiftelse är en idéburen organisationsform som drivs och grundas av värderingsgrundade personer med högre syften.”

Stiftelser skapar varaktiga värden för framtiden

Att grunda en stiftelse är en resa som omvandlar personlig passion och generositet till ett bestående arv som skapar positiv förändring. Denna önskan att bidra till samhället, stödja en älskad orsak eller hedra minnet av en speciell person, är en strävan som inte begränsas av tidens gång. Istället söker den ständigt nya vägar för att sprida välstånd, växa och berika framtida generationers liv. Inom detta område framträder stiftelser som kraftfulla instrument för att säkra att denna glöd fortsätter att lysa ljus över åren.

Långsiktig ekonomisk stabilitet med en stiftelse

I dagens värld, där ekonomisk stabilitet kan vara undflyende och rikedom kan försvinna i ett ögonblick, erbjuder en stiftelse en pålitlig grund. Den agerar som en fyr som fortsätter att stråla och ge vägledning oavsett tidsförändringar eller skiftande omständigheter. Att etablera en stiftelse innebär att skapa en autonom enhet som är hängiven ditt valda syfte, oavsett om det är att främja utbildning, stödja forskning, skydda miljön eller något annat nobelt initiativ som du känner starkt för.

Inte överväldigande att skapa en stiftelse med rätt expertis

Det är känt att processen att inrätta en stiftelse kan kännas överväldigande, särskilt med tanke på de många juridiska och finansiella faktorerna. Kunskap och rådgivning är dock tillgängliga, från att förstå de grundläggande aspekterna av stiftelselagstiftningen till att navigera genom skattekraven. Vårt mål är att göra vägen till att upprätta en stiftelse begriplig, tillgänglig och framför allt, fylld av mening.

Stiftelser förvaltar arv och värderingar för kommande generationer

Sverige är ett land med en rik historia av generositet, och det finns fortfarande mycket utrymme för filantropisk tillväxt och utveckling. Oavsett var du befinner dig på din resa, vare sig du fortfarande överväger att starta en stiftelse eller har en klar vision, finns det resurser och stöd tillgängliga för att hjälpa dig. Genom expertis inom en rad olika fält säkerställs att ditt arv hanteras på ett sätt som fullständigt återspeglar dina värderingar och önskemål.

Utforska och inspireras, vi finns för er när ni är redo!

Vi uppmuntrar dig att utforska de många resurserna tillgängliga, läsa inspirerande berättelser och lära dig mer om den kraft för gott som en stiftelse kan innebära. När du är redo att ta nästa steg finns vi tillgängliga för dig att svara på dina frågor och vägleda dig på denna betydelsefulla resa. Ta steget idag för att säkra din passion och ditt arv för framtiden. 

Välkommen till en värld av möjligheter där din vilja att göra skillnad fortsätter att brinna starkt.

Behöver du hjälp med att starta en stiftelse?

Om du överväger att starta en stiftelse men känner dig osäker på var du ska börja, är vi här för att hjälpa till. Med vårt expertteam tar vi hand om alla detaljer, från att utforma nödvändiga dokument till att hantera kommunikationen med Länsstyrelsen och Skatteverket. Vi övervakar hela processen och ser till att din stiftelse blir korrekt registrerad.

Kontakta oss: Ring oss på 0736401701 för att boka en inledande kostnadsfri konsultation.

Att skapa en stiftelse: Är det rätt för mig?

Att skapa en stiftelse är ett stort åtagande eftersom en stiftelse är tänkt att vara evig. Det kräver noggranna förberedelser och en tydlig förståelse för stiftelsens syfte. Vi stödjer dig från din initiala idé genom hela registreringsprocessen och ser till att allt är korrekt utformat och förberett för framgång.

Nästa steg: Utforska vår sida om att bilda en stiftelse samt vår steg för steg guide för att starta en stiftelse och överväg hur en stiftelse kan vara fördelaktig för dina mål.

Är min idé lämplig för en stiftelse?

Vi är dedikerade till att skapa stiftelser som gör en meningsfull skillnad. Inte alla idéer passar formatet för en stiftelse, så vi bjuder in dig till ett samtal där vi kan diskutera din vision och avgöra om en stiftelse är det bästa sättet att förverkliga den.

Prisinformation

Vi är dedikerade till att skapa stiftelser som gör en meningsfull skillnad. Inte alla idéer passar formatet för en stiftelse, så vi bjuder in dig till ett samtal där vi kan diskutera din vision och avgöra om en stiftelse är det bästa sättet att förverkliga den.

Under samtalet tar vi reda på vilken typ av stiftelse som passar bäst för just er, rör det sig om någon av de vanligaste stiftelseformerna (Insamlingsstiftelse, vanlig stiftelse eller Familjestiftelse) så har vi en prisbild på mellan 5.000 till 25.000 plus moms för att hjälpa er från ide till registrering hos berörd myndighet (Länsstyrelsen eller Skatteverket beroende på stiftelseform). För andra stiftelseformer så kan vi ta fram en offert anpassad för de specifika förutsättningarna för den stiftelseformen. Boka ett inledande samtal med oss här.

Processen att skapa en stiftelse

 
Vår metodik är inkluderande och samarbetsinriktad:

  1. Utveckla din idé: Vi hjälper dig att förädla ditt syfte till en fungerande stiftelseplan med ändamål, stiftelseförordnande och stadgar.
  2. Juridisk förberedelse: Tillsammans med dig skapar vi alla nödvändiga dokument och ser till att allt följer gällande lagstiftning.
  3. Registrering: Vi hjälper dig med de specifika dokument som behövs vid registrering hos rätt myndighet för din stiftelseform.

Varför välja oss för att bilda din stiftelse?

Med flera års erfarenhet kring rådgivning och start av stiftelser med vår omfattande tjänst där vi besvarar alla frågor om stiftelser, så vet vi vad som behövs för att bilda en stiftelse. Vi förstår vad som är nödvändigt för att en stiftelse ska bli godkänd av Länsstyrelsen, samt säkerställa dess bestånd och möjligheter för framtida generationer.

Vad innebär det att starta en stiftelse?

En stiftelse låter dig skapa en varaktig inverkan. Till skillnad från andra organisationer har stiftelser inga ägare eller medlemmar, vilket innebär att dina medel förvaltas oberoende och alltid används för det ändamål du väljer.

Hur fungerar det att starta en stiftelse?

 

Det finns tre huvudsteg:

 

  1. Skriv ihop stiftelsens ändamål, stiftelseförordnade och stadgar: Dessa dokument fastställer stiftelsens syfte och riktlinjer.
  2. Välj en styrelse: Styrelsen kommer att förvalta stiftelsens resurser och se till att dess mål uppnås.
  3. Överför kapital eller egendom*: Du bidrar med de tillgångar som stiftelsen kommer att använda för att uppnå sina mål. (*Gäller inte insamlingsstiftelser.)

Under vår första konsultation för start av din stiftelse kommer vi att diskutera dina mål, det kapital du planerar att bidra med, och hur du ser på ditt engagemang.

Redo att börja? Kontakta oss!

Om du är intresserad av att starta en stiftelse, kontakta oss så hjälper vi dig genom varje steg på vägen. Våra startpaket för insamlingsstiftelser, vanliga stiftelser och familjestiftelser inkluderar brainstorming, definiera ändamål, utforma stadgar och stiftelseförordnande, samt ett uppföljningsmöte med registreringsansökan till Länsstyrelsen.

Eller ring oss direkt på 0736401701.

Denna strukturerade guide är utformad för att ge en tydlig väg framåt för alla som överväger att starta en stiftelse.

Genom att ta hjälp av oss, får du inte bara expertrådgivning utan också tryggheten att veta att varje aspekt av din stiftelse hanteras med omsorg och expertis.

Kontakta Starta Stiftelse

Starta Stiftelse Stiftelsekonsult Björn Karlsson

Björn Karlsson

Stiftelsekonsult

Tveka inte att kontakta mig vid frågor eller funderingar rörande stiftelser i Sverige eller utomlands.
© Copyright Starta Stiftelse